Pinksterappel 2010 (Weesp)

DE STEM VAN DE HEILIGE GEEST IN HET MAKEN VAN JOUW KEUZES

Terugblik op het Pinksterappèl 2010 te Weesp op 24 mei

Het was de 33e keer dat we het Pinksterappèl mochten houden en opnieuw in Weesp. Geweldig om met zoveel jonge mensen bij elkaar te zijn tot eer van de Drie-enige God.
Ds. H. de Graaf (em.pred. te Urk) sprak over het horen naar de stem van de Heilige Geest. Hij wees o.a. op het belang van het gebed, van persoonlijke Bijbelstudie, van getrouw zijn in het bijwonen van de kerkdiensten en het zoeken naar contacten met mensen die de Heere liefhebben. Aan de laatstgenoemde oproep was al volop gehoor gegeven want er waren ’s middags zo’n 450 bezoekers en ’s avonds ruim 500 bezoekers aanwezig.
’t Was ook fijn om samen te zingen en de Heere groot te maken met Gert van Mansom achter het orgel, Heleen Huisman met panfluit en Ennita Kroes (en Caroline Bax) met dwarsfluit.
Het ad hoc koor van de eigen Jeugdvereniging De kandelaar uit Ouderkerk zong traditiegetrouw vier liederen o.l.v. Judith van Mansom (met keyboard) en begeleid door Dina van Mansom (viool) en Caroline Bax (dwarsfluit). Wat werd er prachtig gemusiceerd en gezongen. Wat een gaven van de Heilige Geest. Ook hiervoor komt de Heere alle dank toe voor deze Bezaleëls en Aholiabs! (Exodus 31:1-6)
’s Avonds waren ds. L.A. de Butter uit Culemborg en evangelist J.M. ten Brinke uit Amsterdam de sprekers en legden het accent op het verstaan en het uitwerken van Gods stem in je leven. Hoe weet je nu wat de weg van de Heere is? Blijf dicht bij de Heere, luister gehoorzaam, zoek biddend je weg. Je krijgt geen briefje uit de hemel maar veel meer: de Bijbel. God spreekt voor iedereen die voor Hem leeft. De Heere moet niet slechts een rol in je leven spelen maar de Regisseur van je héle leven zijn.
Het Jeugdselectiekoor o.l.v. Bert Noteboom zong vier (of waren het er vijf?) nummers. Wat een talentvolle jonge mensen en wat waren ze enthousiast! Maar dat kunnen we eigenlijk van van vele deelnemers zeggen. Wat waren ze Geestdriftig, door de Heilige Geest gedreven. Dankbaarheid vervult ons hart voor deze twee bijzonder mooie samenkomsten.
Bedankt, kostersechtpaar en gemeenteleden van de kerk in Weesp. Het was heel fijn om na vijf jaren weer in uw kerk in Weesp te zijn om het Pinksterappèl te houden. Ds. Wallet, onze nestor, bedankt voor het openen en sluiten van de bijeenkomsten.
Bedankt Jeugdverenigingen van Damwoude, Harderwijk, Sliedrecht, Opperdoes, Urk, Veenendaal, Noordeloos, Siegerswoude/De Wilp, Bennekom, Soest, Ede, Apeldoorn, Maassluis, Naarden, Kerkwerve, Middelharnis, Barendrecht, Doornspijk, Stellendam, Kootwijkerbroek, Nunspeet, Ameide, Eemdijk, Utrecht-West en nog vele andere jongeren en meelevenden, voor jullie komst.
Nogmaals dank aan de Heere. Hem komt toe alle lof en eer toe.
De Pinksterappèlcommissie, Jannemarie, Wouter, Dinah, Dina, Nico, Martin, Christine, Lukas, Bram, Leanne en de fam. Molenaar.

Sprekers en thema's

SubthemaSpreker
horends. H. de Graaf
verstaands. L.A. den Butter
uitwerkingev. J.M. ten Brinke